Aiki Järviste fotonäitus "Tansaania elurõõm" trepigaleriis

1. märtsist 1. aprillini on Pärnu Keskraamatukogu trepigaleriis üleval Aiki Järviste fotode näitus "Tansaania elurõõm".

"Tansaania mandriosa oma rahvusparkide, loomaparadiiside ja safariretkedega on teada-tuntud ning alati eriline ja vaimustav. Isegi siis, kui loomad on harjunud autode voorimise ja publikuga, on kaugelt vaimustavam liikuda ise „vangina“ läbi vabalt liikuvate loomade territooriumi kui vaadata neidsamu loomi enda kodumaal puuride vahel jalutades.
Põlisasukad, karjakasvatajatest masaid on muutumas samasugusteks vaatamisobjektideks. Neid võib näha nii karja sabas jalutamas kui küla vahel liikumas. Teenistuse nimel on mõned kogukonnad valmis turistile tervitustantsu tegema ning oma külakest tutvustama. See on justkui safari kohalike inimeste maailma.
Omaette elamus on väikestel linnatänavatel omapäi ringi hulkuda. Väljaspool turismiradu, suheldes kohalikega, ette teadmata, kuhu täpselt jalad viivad, umbkaudu suunda jälgides, et ikka oskaks pärast tagasi hotelli jõuda. Kui satud turistina Sansibarile, saad seal järgmise safari osaliseks.
Sellistelt retkedelt saadud vahetud kontaktid on suurimad elamused ja annavad tõesema pildi sealse rahva elust.
Aafrika võib olla küll palav, tolmune ja vaene, elekter võib igal hetkel alt vedada, ükski kokkulepitud aeg ei ole kinnipidamiseks, kuid inimesed on ikka inimesed.
Elurõõm. See oli miski, mis silma hakkas."

Aiki Järviste