Fotonäitus "Puudutus" trepigaleriis

2.-31. oktoobrini on Pärnu Keskraamatukogu trepigaleriis üleval Karmen Kärje fotonäitus "Puudutus".

Karmen Kärg:

 

"Minu nimi on Karmen. Sündisin päikeselisel juuni pühapäeval ja aasta oli siis 1974. Olen rõõmsameelne, julge ja avatud suhtlemisega, armastan jäädvustada emotsioone, inimesi, hetki ja elu meie ümber!
Olen abielus ja kolme poja ema.
Töötan vabakutselise fotograafina ja kui ma ei pildista, siis olen töökojas, kus voolin ja silitan puitu või laua taga ja nokitsen ehteid teha.


Miks fotograafia?
Üks pilt võib lihtsalt öelda rohkem kui tuhat sõna. Pildil on vägi, meenutamaks inimesi ja olukordi nagu oleks need eile olnud. Olen fotograafiaga tegelenud nüüd juba pea viisteist aastat. Fotograafia on minu jaoks õhk mida hingata, silmad millega vaadata ja süda millega tunda, see on üks osa minust! Koolitust olen saanud erinevatelt oma ala spetsialistidelt ja käinud olen mitmetel kursustel, aga parim kool ja õpetaja on elu ja olukorrad  ise olnud.


Milline on minu põhivaldkond pildistamisel?
Tegelikult ma endale väga piiranguid ei sea, aga meeldib pildistada erinevaid üritusi nagu pulmad, sünnipäevad ja firmapeod ning portreesid, vahel käin ka lasteaedades ja koolides ja vahel hulgun koos kaameraga tänavatel. Mulle ei meeldi asju keeruliseks ajada. Olen enam kui kindel, et lihtsuses peitub võlu ja aastaid hiljem pilte vaadates peame oluliseks seda, kes on me kõrval, mitte seda mis meil seljas on.


Näitus „PUUDUTUS“ on valminud kogumist piltidest, kus mõned pildid on tehtud juba pea 15 aastat tagasi ja nende inimeste käed on nüüdseks ilus mälestus. Inimese käed on minu jaoks väga kõnekad. Kätega saame luua emotsioone ja ilu, saame hoida ja armastada. Mõni puudutus võib olla ilusam kui tuhat sõna.
Veebiavarustes saab näha minu töid blogis ja Facebookis."


Blogi: http://karmenkarg.blogspot.com/
Facebook: Fotograaf Karmen Kärg