Hanna Milleri akrüülmaalid "Värvimängud"

Novembris saab Pärnu Keskraamatukogu I korruse galeriis vaadata Hanna Milleri akrüülmaalide näitust "Värvimängud".

Hanna Miller: "Voolava akrüülmaali avastasin enda jaoks mõned aastad tagasi ja minu kirglikuks harrastuseks on see siiani. Olen sel alal iseõppija, katsetan akrüülivalamise erinevaid tehnikaid, lasen värvidel mängida ja mängin kaasa… Isegi siis, kui alustan kindla visiooniga, otsustavad tihtipeale värvid ise, mida nad teha tahavad ning minul jääb üle vaid sel suunal kaasa liikuda, lahendusi leida, üht või teist värvikombinatsiooni rõhutada, parimat võimalikku kompositsiooni leida, suunata ja kaasa minna… Alati põnev ja alati keskendumist nõudev! Vahel võib tulemus ennastki üllatada. Seda vaimustavat „vau“-efekti ei saavuta aga sugugi alati. Tihtipeale kulub topside kaupa värvi ja mitmeid lõuendeid, enne kui tulemusega rahule jään. Ja mõistagi olen ka ise enamasti värviga koos, seda õieti märkamatagi, sest tööõhin ja keskendumine on nii suur!
Nii need pildid sünnivadki ja seda sõna otseses mõttes! Ühtki neist piltidest pole enne olnud. Ega ka tule! Iga pilt on unikaalne ja selle kordamine pole võimalik, ka mitte minul! See ongi see, mille kohta öeldakse „loomeprotsess“, see, mille läbi tekib midagi tühjale kohale. Looming pole mõtlemine, see on intuitiivne protsess, mis voolab iseenesest. Mul on alati rõõm, kui kellelegi mõni töö meeldib ja see ostetakse. Teisalt on alati ka veidi kahju seda loovutada. Mu tööde ostjad on ise korduvalt selle kohta öelnud: „Mõistetav, et Teil on kahju loobuda! Need pildid on ju Teie oma sünnitatud! Nagu Te oma lapsed!“. Nii ongi.
Pealkirju ei pane ma piltidele teadlikult – igas vaatajas tekitab pilte ise emotsiooni, seose, visiooni, assotsiatsiooni. Nii ongi hea ja õige – iga vaataja leiab „oma pealkirja“ ise!    
Vaheldust tõlkijatööle ning loomisrõõmu pakub see harrastus kuhjaga! Seda rõõmu ja inspiratsiooni soovingi jagada! Kui mõni pilt Teiega kaasa kipub, siis võtke lihtsalt ühendust ja luban, et hind ei saa olema takistuseks!"


Hanna Miller
hanna.miller@yahoo.com
53737589