INGraafika näitused

Pärnu Keskraamatukogu kõikides galeriides saab 31. augustini vaadata INGraafika näitusi.

Marko Kekishevi Kureeritud Eesti Graafilise disaini näitus: „Isikupära/Individuality’22“
Toomas Kuusing (EST) „Harilikud Maailmad”

Skulptuurifestival VORM
Festivali näitustel eksponeeritakse skulptuure, objekte interaktiivseid koha- ja kontekstipõhiseid teoseid – installatsioone ja objekte teemal “VORM”.
“Nähtumuse materiaalne loomus eeldab tema ruumilist piiritlemist, ent nähtumuse sisemine loomus ei ole piiratud mateeria ulatusega ruumis. Mida sügavamale me tungime nähtumuse sisemusse, energia loomusse, seda enam muutub nähtumus ise ruumiliselt vähem piiratuks, muutub üha suuremal määral asukohatuks. Mis osa on selles protsessis vormil? Kas sisu on primaarsem kui vorm või vastupidi. Või ongi vorm sisu?”
Rahvusvaheline skulptuurifestival toob Pärnusse plejaadi eesti skulptuuri suurkujusid ja klassikuid ning väliskunstnikud. Linnaruumis eksponeeritakse suuremõõtmelisi objekte, mis ilmestavad suvist Pärnut ja lisavad väärtust kaasaegsesse professionaalsesse kultuuriruumi.
Osalevad Mari-Liis Tammi, Jüri Ojaver, Tõnu Smith, Eero Ijavoinen, Anonymous Boh, Taje Paldrok, Danny Gonzalez (Puerto Rico), Jyrki Riekki (FIN), Joni Kärkkäinen (FIN), Timo Viiulainen (FIN), Leonhard Lapin, Tiiu Kirsipuu, Ott Jeeser, Per William Petersen(DEN), Payton Koranek (USA) jt.

Toetavad:
Kultuurkapital
Pärnu linn
MetsäWood

Toimumiskohad: Pärnu Loovlinnak, Pärnu Keskraamatukogu, Pärnu Kunstnike Maja, Linnagalerii  ja linnaruum Juuni - August 2022