Iris Kivisalu fotonäitus #AADRESSIRAAMAT

22. septembrini saab Pärnu Keskraamatukogu trepigaleriis vaadata Iris Kivisalu fotonäitust #AADRESSIRAAMAT.

Iris Kivisalu näitus #AADRESSIRAAMAT koosneb üheksast, autorile olulisest Põhja - Tallinna piirkonna lokatsioonist. Näitus oli algselt osa 2020. a Tallinna linnavalitsuse korraldaldatud pop-up näituste seeriast. Tööde nimetuste asemel võibki sedapuhku leida hoopiski nende aadressid.
Iris Kivisalu on Tallinnas tegutsev vabakutseline fotograaf. Ta on õppinud ajakirjandust ja sotsioloogiat ning oma fotoloomingus ühendab Iris dokumentaalse jutustuse melanhoolse emotsionaalsusega. Tema töödes võib leida räämas kohtade poeetilisust, meeleolukat dokumentalistikat, ilmekat portreed, hämmastavat värvi- ja detailitaju. Silma jääb oskus sobitada erinevaid pilte omavahel ja nende koosmõjus luua uusi rütme. Juhuslikud hetked inimestest, kus fotograafi olemasolu pole kuidagi aimata. Või siis kaadrid, kus inimest pole, kuid tema kohalolu on tajuda. Ja fotod, kus justkui polekski nagu midagi, kuid ometigi on, ja päris palju.
Irise töid on avaldanud lisaks Eesti väljaannetele ka Der Spiegel, The Guardian, Unesco, Vogue ja Ignant. 2017. aastal võitis Iris Nikoni rahvusvahelisel portreede ja pulmapiltide võistlusel Grand Prix. Igapäevaselt on ta eelkõige portree- ja dokumentaalfotograaf, tegutsedes väga erinevates eluvaldkondades. Hetkel võib näha tema tema töid ka Tallinnas asuvas Juhan Kuusi Dokfoto Keskuses, kus 13 eri fotograafi tööd koonduvad mahukaks näituseks nimega "Lootus – lapsepõlv kaasaegses Eesti dokumentaalfotograafias"
www.iriskivisalu.com

https://www.instagram.com/iriskivisalu/