Õnne Piiri maalinäitus "Õnnekunsti tiibade sirutus"

30. jaanuarini saab Pärnu Keskraamatukogu trepigaleriis vaadata Õnne Piiri maalinäitust "Õnnekunsti tiibade sirutus".

 

Õnne Piiri tutvustab näitust ja ennast nii:

Olen sündinud ja üles kasvanud Pärnus, joonistada meeldis juba lapsena. Mulle väga meeldib värvide segunemine ja ühekssulamine. Möödunud aastal avastasin õlipastellkriitide võlu ja juhtus põnev lugu – minu maalid sattusid raamatusse: 9.09.21 ilmus Pärnus Hea Tegu Kirjastuses luulekogu „Tiibade sirutus“.
Meid kõiki tabanud pandeemia ajal andis maalimine jõudu ja lohutust ning kompenseeris armastatud tegevusi, mida sel ajahetkel teha ei saanud, näiteks reisimine ja tantsimine. Maalide kujutised ja värvid tulid sellised, nagu olid minu tunded ja emotsioonid tol hetkel. Päris suur üllatus oli, kui luuletuste autor Siiri Metsamägi pakkus, et teeksime luulekogu maalidega. Temale meeldis, kuidas ma kujutan piltidel tegelaste silmi ja veepiisku – teisedki on öelnud, et need mõjuvad ehtsalt, ja see innustab. Raamatu sisukorras on näha, et kõrvuti lehekülgedel on luuletuste ja maalide pealkirjad üsnagi erinevad, kuid haakub meeleolu. Meil on ka sarnaseid hobisid, näiteks showtants – mina tantsin Ruubensi Tüdrukute trupis ja Siiri Kelmikate Mannikestega.
Maalid digiteeris illustratsioonideks ja raamatu kujundas Vallo Hallik. Teose väljaandmist toetasid Eesti Kultuurkapital ja hooandjad: Aili Laak, Alari Janson, Anne Lampola, Anne Raidalu, Anneli Heinmets, Birgot Kivinurm, Daivi Jõerand, Eve Laur, Evelin Tobre, Jaana Varik, Kadi Sepp, Katrin Kommel, Katrin Verte, Nelli Vadam, Piia Karro-Selg, Signe Liblikmann, Valdur Kibus, Ülle Varik, Üvi Tillart. Raamat „Tiibade sirutus“ on pälvinud tunnustuse: KULKA Kirjanduse Sihtkapitali soovitusi 2021.
Tänan kõiki abistajaid ja huvilisi
ning soovin head Tiibade Sirutust...

Maalide autor
Õnne Piiri
tel +37256910081
onne.piiri@mail.ee

Luulekoguga „Tiibade sirutus“ saab tutvuda siinsamas raamatukogus.
Maale ja raamatut saab soetada:
Realiseerimiskeskuses Lai tn 18
FB leheküljel Õnnekunst