Pärnu Fotoklubi analoogfotograafia näitus "Filmilindipildid" trepigaleriis

Pärnu fotoklubi tegutseb vaikselt toimetades ja tihti ka väiksemates gruppides, täpselt nii nagu huvid suunavad.

Analoogfotograafiaga ammustel aegadel tegelenuid on klubis mitmeid, mõned on seda ka digiajastul jätkanud ning isegi noortele õpetanud. Rein Holtsmann võttis kätte ning taaselustas filmide ja paberitega mässamise ka klubi jaoks. Soovijad on saanud tema pimikus õpetust ning käe uuesti valgeks. Pildi paberile võlumine on vastuvaidlematult lahe elamus.

Näitusel osaleb seekord 5 klubiliiget- Rein Holtsmann, Lii Krass, Ave Höövel, Aiver Oja, Aiki Järviste. 
Rein kui kõige kogenum on see, kes jagab nõuandeid ning teeb klubiliikmetele analoogmaailma kättesaadavaks. Ise pildistab ta väga erinevate aparaatidega, millest lemmikud on ehk Kiev88 TTL, Pentax 6x7 Asahi ja Hasselblad 903 swc.
Lii (FED3) ja Aiki (Zenit ET)  on varasematel aegadel analoogfotoga tegelenud ning pimikuga tuttavad kuid digipiltidele üleminek jättis vana unustusse. Vana elustamine on toimunud tasapisi viimaste aastate jooksul.
Ave kokkupuude filmiaparaatidega on olnud analoogiajastul väiksem kuid see-eest  on ta nüüd sellel alal päris usin. Ka kaameraid on tal mitu. Neist lemmik tundub olevat Contessa Zeiss Ikon. Sigma SA7 ja Smena 8M on eelmisele seltsiks. Kõigiga saab pildi kätte, kuid igaühel on oma iseloom.
Aiver ostis endale mõne eurose Smena 8M alles hiljuti ning tegi oma esimesed katsetused. Jäälindu filmilindile püüdma läks aga juba Zenit EM-ga ja Photax 200 4.5 objektiiviga. Pimiku elamused on veel ees ootamas.