Rändinstallatsioon “Looduse nõud ja jõud. Inimene ja loodus algupärases eesti kooliõpikus”

4. oktoobril kell 14.00 avatakse Pärnu Keskraamatukogus rändinstallatsioon “Looduse nõud ja jõud. Inimene ja loodus algupärases eesti kooliõpikus”.

Rahvusraamatukogu harulduste ja vanaraamatute kogu põhjal valminud installatsioon ühendab keskkonnateadliku mõtteviisi ja looduse 19. sajandi elutarkuste ja õpetustega. Installatsiooni aluseks on Carl Robert Jakobsoni, Ado Grenzsteini ja Juhan Kunderi toona kirjutatud kooliõpikud.
Installatsiooni saadab töövihik-trükis "Ühe puu jutuajamine raamatukogu külastajaga", mis sisaldab nuputamisülesandeid, aruteluküsimusi ja paeluvaid lugusid kooliõpikute autoritelt, mille kaudu kogemuslikult mõista ja tunnetada looduse ja keskkonnahoiu tähendust 19. sajandi klassiruumis.
Installatsiooni idee autorid ja teostajad on rahvusraamatukogu humanitaaria ja kunstide nõunik Rene Mäe ja graafiline disainer Maria Muuk, arhitektuurse lahenduse autorid Kaarel Kuusk ja Päär Keedus, originaalillustratsioonide autor Mark Antonius Puhkan, tootja Valge Kuup ja trükimaterjalid on valminud koostöös trükikojaga Labora. Projekti on toetanud Räpina paberivabrik.   
Installatsioon “Looduse nõud ja jõud. Inimene ja loodus algupärases eesti kooliõpikus” kuulub raamatukogude aasta programmi.

Installatsiooni saab raamatukogus näha 5. novembrini.