Rein Holtsmanni fotode näitus "Kas tunned maad"

31. detsembrini saab Pärnu Keskraamatukogu perioodikasaali galeriis vaadata Rein Holtsmanni fotonäitust "Kas tunned maad".

REIN HOLTSMANN 
Rein Holtsmann on Audrus teada tuntud fotograaf ning Pärnu Fotoklubi pikaajaline aktiivne osaline, kes alati valmis aitama ja soovijaid õpetama. Rein omab suurt fotoaparaatide kogu ning ta on oma südame ja energia andnud analoogfotograafiale.
Rein räägib endast: "Esimene kokkupuude oli mul fotograafiaga paariteise aastasena. Naabrimees oli kirglik fotograaf ning pildistas meid ümbriskonna lapsi. Ükskord ta tegi mulle ettepaneku, et ma tuleksin ja vaataksin kuidas pildid paberile tulevad. Käisin korra-kaks ja seejärel muretsesin omale esimese kaamera Smena 6. Tollel ajal oli filmi ja kemikaale igast universaalkauplusest saada ja nii hakkasingi iseseisvalt seda maailma avastama."
Digiajastu pani ka Reinu filmi asemel faile kasutama. Nüüdseks on analoog digipiltide kõrvale ja asemele tagasi tulnud. Kuid ka digifotode püüdmisel käitub Rein nagu oleks tal film kaameras, ei klõpsi tühja ja palju, vaid mõtleb oma pildid eelnevalt läbi ning valib, mida pildistab.
KAS TUNNED MAAD on jalutuskäik Eestimaa looduses,  kus suvi annab teatepulga üle sügisele. Lihtne ja vaikne, pisut pidulik ning täis rahu ja helgust – sellise tunde jätavad Reinu pildid meie kodusest maast.

Kui sügis tasahilju
                           näitab lähenemise märke
Ja päike sätib madalamale    oma käike
                                  
Tüünet ootust,
                              mis võtnud maad
varsti    varsti    läbib värvide pillerkaar.

 

Fotonäitust saab vaadata 2022. aasta lõpuni.