Signe Taremaa köidete näitus I korruse galeriis

Signe lõpetas 1979 aastal Eesti Kunstiakadeemia, selleaegse nimega ERKI, naha eriala. Töötas esimesed 10 aastat pärast lõpetamist Lahemaa Rahvuspargis kunstnikuna ja hiljem kunstiõpetajana Virumaal. Alates aastast 2009 on ta Pärnu Maarja-Magdaleena Gildi liige, kuuludes Gildi asutajate hulka. Praegu tegutseb Maarja-Magdaleena gildi Signe köitekojas.
Näha saab aastate jooksul valminud autoriköiteid. Osa köiteid on osalenud kodumaistel ja rahvusvahelistel näitustel ja konkurssidel. On köiteid, mis on valminud erinevate näituseprojektide järellainetusena hiljem, olles inspireeritud mõnest konkreetsest teemast, nagu näiteks Rahvusvahelisel köitekonkursil „Memento mori” Vilniuses käinud köide sai hiljem osaks seeriast Credo. Rahvusvahelisele köitekonkursile Scripta manent VI köidetud Valdur Mikita raamat „Mine metsa”, mis pälvis autori preemia, asub praegu Eesti tarbekunsti ja disainimuuseumis. Näitusel näeb pärast konkurssi valminud sama raamatu köiteid, millel on kujunduselemendina kasutatud Margus Rebase kivilõikes „nägusid“.
Jätkuvast tegutsemisest raamatuköitjana annab tunnistust tõsiasi, et viimaste aastate köitenäituste ja -konkursside tööd ei ole veel koju tagasi jõudnud, vaid asuvad näitusetuuridel erinevates Eesti näitusepaikades.
Näitust saab vaadata Pärnu Keskraamatukogu I korruse galeriis 26. juulini.