Tauno Rubini plastmudelite kollektsioon

Jaanuaris ja veebruaris saab Pärnu Keskraamatukogu I korruse galeriis näha põnevat mudelikollektsiooni.

Plastmudelite kollektsioneerija Tauno Rubin kirjutab oma hobist:

"Avastasin enda jaoks plastikmudelid 8 aastat tagasi. Esimese auto (1:24 VW T1 Revell) ostsin mänguasjade poest ja arvasin, et tegevust jagub vast paariks päevaks, tegemist ju mänguasjaga... Seda VW mudelit sai värvitud pintsliga ning kiirustades liimitud, kuid iga jupp tahab siiski kuivada ja mudelitega ei saa kiirustada, nii hakkasid esimese mudeli küljest jupid sama kiiresti ka kukkuma. Seesama mudel on mul säilinud nii nagu selle kunagi kokku panin (jupid, mis ära kukkusid ei ole isegi tagasi pandud), et saaksin võrrelda oma taset.

Tegelikkuses läheb iga mudeli valmistamiseks 1-2 kuud. Plastikmudelid on vaja värvida, lakkida, kokku liimida, panna õpetuse järgi vesikleepsud või mõelda ise modifikatsioonid. See on täiesti omaette kunstiliik!

Plastmudel on komplektina valmistatud plastikust mudel, mille panevad kokku peamiselt harrastajad ja mis on mõeldud nö stendi mudeliks (vaatamiseks, mitte mängimiseks). Komplekte on erineva raskusastmega, ulatudes kokkupandavast mudelist, mis monteeritakse otse karbist, kuni komplektini, mis nõuab spetsiaalseid tööriistu, värve ja tsemente.

Tänapäeval saab mudelitele juurde tellida eraldi osi tuunimiseks (body kit, erinevad veljed, figuurid jpm), lisandunud on ka 3D printimine ning 3D modelleerimine. Valmista oma unistuste auto mudel täpselt oma soovide järele!

_____________________

NB! Kui ka Sinul tekkis huvi selliste mudelite ehitamise vastu ning tekkis küsimusi sellega alustamise osas, siis võta julgesti minuga ühendust ja ma aitan Sind suunata sellele ägedale teekonnale."

taunorubin@gmail.com

Näitus on üleval 28. veebruarini.