Agustín Castilla-Ávila graafikanäitus "Vaikelu vaikusega | Still Life with Silence"

28. veebruarini on Pärnu Keskraamatukogu perioodikagaleriis ja I korruse galeriis näitusel helilooja, loomeuurija ja kunstniku Agustín Castilla-Ávila muusikaline graafika.

Agustín Castilla-Ávila on graafik, helilooja, kitarrist, improvisaator, kirjanik ja loomeuurija. Graafikuna on ta eksponeerinud oma töid sarjast “Vaikelu vaikusega” Jaapani, Ukraina, Läti, Austria, Itaalia, Prantsusmaa, Hispaania, Portugali, USA ja Mehhiko galeriides ning muuseumides. 2013. aastal pälvis ta Salzburgi liidumaa muusika aasta-auhinna teose The Rest is Silence (Paus on vaikus) eest, mis on esimene vaikne ooper.

"Usun, et vaikusel on meie tänases ühiskonnas väärtus, mis muusikal on olnud läbi ajaloo. Kooskõlas selle tõekspidamisega lõin ma sarja "Vaikelu vaikusega", kasutades vaikuse graafilist representeerimist sarnaselt traditsioonilisele heli graafilisele representeerimisele."

"Töödes, mis on ühtaegu partituurid, on seotud mitmed vaikuse ja selle muusikalise esitamise teemad," täpsustab Agustín. „Nende muusikaliste vaikusegraafikatega püüan ma kujutada sümboolset maailma, luues portreid, maastikke või keele ja muusikakeele vastandumisi. Kogu visuaalne protsess on teostatud pauside ja muusikakeele sümbolite abil."

"Usun vaikuse rikkusesse, mis on väga tugev element Salzburgi maastikul, linnas, milles olen elanud viimased 18 aastat. Samal ajal tahan juhtida tähelepanu meie sisehäälele ja selle tähtsusele üksikisikuna. Need graafilised partituurid ei ole loodud mitte füüsilistele häältele, vaid meie sisehääle jaoks."