Fotofest 2023: Pärnumaa foto

1. märtsist 30. aprillini on Pärnu Keskraamatukogu perioodikasaali galeriis näitus Fotofest 2023: Pärnumaa foto.

PÄRNUMAA FOTO 2023 on fotosündmus ja näitus Pärnumaal tegutsevatele fotograafidele.
Selleaastane Pärnumaa fotofestival kutsub fotograafe keskenduma pausile. Järjest kiirenevas maailmas on igal inimesel vaja leida hetk, millal hingata sisse ja välja ja võtta üks paus. Paus võib olla otseselt hetk puhkusest, kuid sügavamalt võib see olla ka enesepeegeldus, minimalism, tunnete korrastamine – mis iganes pausina tundub!

Pärnu Fotofest on iga-aastane festival, mis kätkeb endas kureeritud näitust Pärnu Linnagalerii Raekoja majas ja temaatilist näitust Kunstnike Majas. Lisaks leiab samal ajal aset Pärnumaa foto, kuhu on kaasatud kõik maakonnas tegutsevad fotograafid ja nende looming. Eelpool mainitud näitustega ühinevad ka erinevad satelliitnäitused nt Pärnu Muuseumis ja Piilurgaleriis. Projekti eesmärgiks on tutvustada fotograafiakunsti läbi mitmete erinevate näituste ja tuua kokku sel alal tegutsevad kunstnikud.
Pärnumaa Foto näitus toimub 1. märts – 30. aprill Pärnu Keskraamatukogu 1. korruse perioodikasaalis. Näituse ajal on võimalik külastajatel valida oma lemmikfoto. Parimad fotod saavad ajakirja „Positiiv“ preemiad.