Fotonäitus "Korvpallipalavik" perioodikagaleriis

Arko Kask on pildistanud Pärnu Sadama korvpallivõistkonna 2022/23 play-off mänge ja seadnud neist kokku fotonäituse "Korvpallipalavik", mida saab 1. juulini näha raamatukogu perioodikagaleriis I korrusel.

"Nendel fotodel rullub Teie ees lahti korvpalliarmastus, mis on mind puudutanud ja kaasas käinud kogu mu elu. Olen jäädvustanud piltidele korvpalli ilu ja valu erinevates variatsioonides ja igale maitsele, valides peategelaseks kohaliku Pärnu Sadama korvpallimeeskonna.

Nimelt andis Pärnu Sadama kossutiim aprillis-mais kuue nädalaga 15 suurepärast etendust, kus võeti detailideks lahti kogu spordi olemus.

Publik nägi saalis nii võidujoovastust, kuid sai ka osa nappidest kaotustest ja sellega kaasnevatest kurbusehetkedest. Tribüünilt nähti pea lootusetust olukorrast päästetud vastasseise, kui ka kindla võiduna käest libisenud matše. Väljaku servast saadi osa sportlikust visadusest ning tõelisest võitluslikkusest, mis tõi kokkuvõttes suvepealinna meeskonnale kullasäraga võõbatud pronksmedalid.

Sellega püstitati Eesti meistrivõistluste arvestus omanäoline rekord—nimelt kõigi kolme play-off vastasega mängiti parima selgitamiseks 5-mänguline seeria."