Kädi Rist "Võlumetsa saladused"

Pärnu Keskraamatukogu I korruse ja perioodikasaali galeriis on 2.-30. maini üleval Kädi Risti joonistuste näitus "Võlumetsa saladused".

Kädi Rist on lõpetanud Tartu Kunstikooli ja Tallinna Kunstiakadeemia. EKA-s õppis ta graafilise disaini eriala ja peale kooli sai temast arvutigraafik 20 aastaks. Joonistamise avastas Kädi enda jaoks 5 aastat tagasi:

„5 aastat tagasi avasin pliiatsikarbi ning nüüd kutsun Sind metsa. Kuid pean hoiatama, et tegemist on võlumetsaga, kus valitseb üksteise suhtes sõprus ja austus ning see võib suure tõenäosusega mõjuda pisut teraapiliselt ja tujutõstvalt.
See näitus on pühendatud Eestimaa loomadele ja lindudele. Näitusega soovin äratada inimestes huvi ja tähelepanu meie metsaelanike ilule ning põnevusele, kuid ka haprusele ja inimtegevuse tagajärgedele. Paljude liikide elupaigad on hävimas või juba hävitatud. Seepärast olen pühendanud ühe joonistuse ka troopilise välimusega linnule siniraag, kes veel 60ndatel oli meie kultuurmaastikel elutsev tavaline lind.
Igal pildil on oma lihtne sõnum. Kõik elav kõnetab ja see on minu taotlus – jõuda oma sõnumiga inimeste südametesse – olles oma joonistustega portaal loodusesse.
Loodan selle näitusega aidata meelde tuletada, kui oluline on meie looduse mitmekesisuse hoidmine ja väärtustamine. Oleme kõik osa tervikust.“