Maaja Hage ehete näitus "Vana ja uue sümbioos"

6. aprillil kell 13.00 avatakse Pärnu Keskraamatukogu I korruse galerii vitriinides Maaja Hage ehete näitus "Vana ja uue sümbioos".

Näitusel eksponeeritud ehete loomisel lähtus autor ideest anda uus elu juba aastakümneteks sahtli- või karbipõhja ununenud keedele, käevõrudele, prossidele, et sünniks looming, mis hoiab endas kõige uue kõrval aegade mälu. Aja ja väga erinevate materjalide seos ning autori vaba mõttelend  lubasid luua täiesti uue ehte. Näituselt leiab ka selliseid töid, mille teekond juhuslikust esemest valmis tööni  on  olnud tavatu: kleidivööst, punutud klaasialustest, metsast leitud oksaraagudest kaelaehe; võtmehoidjatest, mutritest, naeltest jms kõrvarõngad. Võrreldamatu võib ehtes igati mõistetavaks muutuda.

Oma tööprotsessi iseloomustab autor  selliselt: „Idee sünnib eimillestki, eikuskilt. Ilmutab end  minu vaeva ja süüta. Ei mingit kaunist keskkonda: lokkavat loodust, lilli ja linnulaulu. Kõik algab segadusest ruumis ja asjades. Mitte ajus. Korratuse keskel võtab käsi õigeid elemente. Natuke uimastatult nagu keisrilõikega sünnib looming.”

Maaja Hage on Pärnu linna tunnustatud emakeeleõpetaja, kelle sulest on ilmunud mitmeid kooliõpikuid. Ta on kirjutanud ka Pärnu 1. keskkooli ajalooraamatu, milles käsitletakse  aastaid 1953- 1990. Kunst, kirjandus ja muusika on hobidena saatnud teda kogu elu. Ehtekunstiga hakkas ta tõsisemalt tegelema viis aastat tagasi. Loodud on sadu erinevaid ehteid, millest osa on näitusele loovutanud nende omanikud.

Näitusel olevaid ehteid saab osta 6. ja 29. ning 30. aprillil.

Sündmus Facebookis

Kontakt: hagem2012@gmail.com