Makramee ehted

Pärnu Keskraamatukogu I korruse galeriis saab 30. juulini vaadata Jorge Ramose&Karin Lasna makramee ehteid.

Artefactos Design loob ja valmistab makramee peenes sõlmtehnikas ehk teisisõnu mikro-makramee tehnikas ehteid ja aksessuaare. Ehete filigraansus ja niiöelda ehte „pits“ on saavutatud tänu peenikesele spetsiaalselt vahatatud nööri kasutamisele. Andmaks veelgi lisaks iseloomu ja erilisust sõlmime ehetesse peamiselt poolvääriskivid, mis teeb ehted ainulaadseks. Kivid on kinnitatud ehetesse kas soonte abil või punudes kivi ümber pesa – liimi ega traati kasutatud ei ole, mida ekslikult mõnikord arvatakse. Samuti ei ole ehted millegagi töödeldud – vorm ja kuju on saavutatud just peenikese vahatatud nööri abil, mis tagab ka ehte kestvuse.

Jorge on makramee ja mikro-makramee tehnikas punumisega tegelenud juba üle 15 aasta ning endiselt suudab see tehnika piisavalt üllatada oma erinevate võimaluste ja kooslustega. Ei eksisteeri mustreid, vaid kõik sünnib autori peas ja loomise hetkel.

Karin on makramee lummuses olnud alates hetkest, mil kohtus Jorgega Mehhikos kümmekond aastat tagasi. Kui Jorge eelistab ette võtta suuremaid ja jõulisemaid ehteid ning naudib väljakutseid eritellimuste näol, siis Karini lemmikuteks on nokitseda pigem väiksemate ehetega – eriti kõrvarõngad ja sõrmused aga aegajalt tuleb ette ka päris suurte makramee sisekujunduselementide sõlmimist.

Ehte ostusoovi korral või lisaküsimuste osas võite meiega kontakteeruda:

artefactosdisain@gmail.com  5211704 (Karin)  FB: artefactos.eu

Esinduspood Pärnus: KRÄFT, Rüütli 39, Pärnu