Vaimse tervise kohvik 27. jaanuaril kl 11-15 I korruse kohvinurgas

Laupäeval, 27. jaanuaril ajavahemikus 11.00-15.00 ootavad teid Pärnu Keskraamatukogu kohvinurgas Peaasi.ee vaimse tervise esmaabi koolituse läbinud vabatahtlikud. Kohvikud hakkavad toimuma iga kuu viimasel laupäeval.

Vaimse tervise kohvikusse on oodatud kõik inimesed, kes tunnevad, et nad soovivad jagada oma vaimse tervise muresid ja nõu küsida. Oodatud on ka inimesed, kes on mures oma lähedase vaimse tervise pärast ning soovivad seda jagada.

  • Vabatahtliku tunned kohvikus ära valge T-särgi järgi, millel on kiri "Olen olemas", et pakkuda end toetavaks kuulajaks või anda oma vaikiva kohaloluga märku, et meie ümber on alati inimesi, kes on valmis olemas olema.
  • Vestlusele eelnevalt registreeruda ei ole vaja. Kui keegi on enne sind vabatahtlikuga rääkimas, siis jää ootama või küsi vabatahtlikult, mis kella-ajal võiksid tagasi tulla.
  • Kui jutu alustamine tundub raske, siis vaimse tervise kohviku vestlusmenüü on rikkalik-leiate sealt lihtsamaid maitseid, aga ka hõrke gurmeeroogasid, et vestlust hõlpsamalt alustada.
  • Kohvikust saad kaasa haarata ärevuse, depressiooni ja vaimse tervise esmaabi töövihikuid.
  • Vaimse tervise kohvikute idee sündis Tartus ning Peaasi.ee arendab ja katsetab seda Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 raames.

Oma murega ei pea olema üksi!

Lisainfo: https://peaasi.ee/vaimse-tervise-kohvik/